• Motorsagkunst

  Trebukken tilbyr kunder i hele Norge kunst laget ved bruk av motorsag. Denne kunstformen som også er kjent som chainsaw carving, gir hvert objekt et unikt og litt røft særpreg.

 • Kort om historien til motorsag utskjæring

  Siden menneskehetens eksistens har utskjæringer i tre og stein vært i bruk verden over. Både til å lage bruksgjenstander og kunst. I årenes løp har teknologien og behovet endret seg. Fra nødvendige bruksgjenstander har utskjæringer i tre blitt til mer kunst og det har inspirert kunstnere til å endre teknikken.

  Siden 60-tallet har det vært folk som har ekspirimentert med å bruke de første motorsager til utskjæring av figurer og skulpturer. Tidlig 80-tallet ble motorsagene lettere og mer avanserte. Det ble stadigvekk mer populær å bruke motorsagen til utskjæring av kunst og bruksgjenstander, særlig i Canada og Nord Amerika.

 • Om Trebukken

  Trebukken tilbyr nå denne kunsten til det norske markedet. Jeg lager skulpturer, dyrefigurer, dekorative benker, kubbestoler, osv. ut av store stokker, stammer og små trekubber. Jeg bruker motorsagen, slik at objektene ser litt røft ut. Det er jo sjarmen av denne typen kunst. Men det er forunderlig hva en får til med motorsag. Dermed får du som kunde et spennende og unikt objekt.

  Jeg tar på oppdrag fra private og offentlige, jobber kun etter forespørsel. Det kan være løse objekter eller 'on site' skulpturer der stammen står med røttene fortsatt i bakken.