• Motorsagkunst

  Trebukken tilbyr kunder i hele Norge kunst laget ved bruk av bare motorsag. Denne kunstformen som også er kjent som chainsaw carving, gir hvert objekt et unikt og røft særpreg

 • Kort om historien til motorsag utskjæring

  Siden menneskehetens eksistens har utskjæringer i tre og stein vært i bruk verden over. Både til å lage bruksgjenstander og kunst. I årenes løp har teknologien og behovet endret seg. Fra nødvendige bruksgjenstander har utskjæringer i tre blitt til mer kunst og det har inspirert kunstnere til å endre teknikken.

  Siden 60-tallet har det vært folk som har ekspirimentert med å bruke de første motorsager til utskjæring av figurer og skulpturer. Tidlig 80-tallet ble motorsagene lettere og mer avanserte. Det ble stadigvekk mer populær å bruke motorsagen til utskjæring av kunst og bruksgjenstander, særlig i Canada og Nord Amerika.

 • Om Trebukken

  Trebukken tilbyr nå denne kunsten til det norske markedet. Jeg lager skulpturer, abstrakte figurer, dyrfigurer, robuste blomsterkasser, stoler, osv. ut av store stokker, stammer og små trekubber. Jeg begrenser meg til å bruke bare motorsagen, slik at objektene ser litt røft ut. Det er jo sjarmen av denne typen kunst. Dermed får du som kunde et spennende og unikt objekt.

  Jeg selger løse objekter og gjenstander fra lageren eller etter forespørsel. Men helst kommer jeg til stedet der stammen står eller stokken ligger som skal omformes til et ønsket objekt.